Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ είναι μία συχνή και για κάποιους καθημερινή διαδικασία. Πολύ συχνά, οι άνθρωποι κάνουν λάθη στα ψώνια τους, παίρνουν περισσότερα πράγματα απ'όσα θέλουν, ξεχνούν πράγματα, κάνουν λάθη και, τέλος πάντων, αυτό έχει αρνητικά αποτελέσματα στο πορτοφόλι τους.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες πολύ χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε ατυχήματα.

- Μην πηγαίνετε ποτέ στο σούπερ μάρκετ με άδειο στομάχι. Μπορεί να πιστεύετε ότι ξέρε πολύ καλά τι θέλετε να πάρετε και ότι δε θα ξεφύγετε, ωστόσο το άδειο στομάχι είναι πολύ κακός σύμβουλος. 

- Φτιάξτε μία λίστα πριν φύγετε από το σπίτι. Τα ψώνια χωρίς λίστα είναι συνταγή καταστροφής και ενδέχεται η βόλτα στο σούπερ μάρκετ να σας στοιχίσει πολύ πολύ ακριβά. Καλύτερα, άμα ξεχάσετε τη λίστα σας να ξεχάσετε και τη βόλτα στο σούπερ μάρκετ ή να επιστρέψετε να την πάρετε.

- Προγραμματίστε το εβδομαδιαίο μενού σας ώστε να μην αγοράσετε υπερβολικά πράγματα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος επίσης για να τρώτε υγιεινά.

- Το να επιλέγετε κονσερβοποιημένα ή φρέσκα λαχανικά αντί για κατεψυγμένα είναι κάποιες φορές κακή ιδέα. Τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά είναι καλύτερα από τα κονσερβοποιημένα και πολύ συχνά ακόμη και από τα φρέσκα. Τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά επιλέγονται τη στιγμή που είναι πιο φρέσκα από ποτέ.

- Να προσέχετε τις ποσότητες έτοιμων, κομμένων σαλατών , γιατί συχνά δεν καταναλώνονται και πετιούνται.

- Μην είστε ντροπαλοί στο ταμείο. Σε περίπτωση που αλλάξατε γνώμη για ένα προϊόν που βάλατε στο καλάθι σας, δώστε το πίσω. Δεν είστε υποχρεωμένοι να αγοράζετε τα πάντα. Αντί λοιπόν να πληρώνετε για κάτι που δε θέλετε, δώστε το πίσω.

- Καλάθι ή καρότσι; Η αλήθεια είναι ότι όταν έχει κανείς μπροστά του ένα μεγάλο πιάτο έχει την τάση να το γεμίζει. Με ένα μικρότερο πιάτο, θα τρώγατε λιγότερο, έτσι δεν είναι; Το ίδιο ισχύει με το καλάθι του σούπερ μάρκετ και το καρότσι.

- Μην αγοράζετε πράγματα απλά και μόνο επειδή έχετε ένα εκπτωτικό κουπόνι.