Τις «πηγές» χρηματοδότησης του Χριστόδουλου Ξηρού και τα άτομα που τον προμήθευσαν οπλισμό αναζητά η Αντιτρομοκρατική. Ήδη στην ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να λύσουν το παζλ των διασυνδέσεων του Ξηρού με ποινικούς, οι οποίοι είναι χρόνια στον Κορυδαλλό.

Η γνωριμία με γνωστό βαρυποινίτη στον Κορυδαλλό φέρεται να έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στα σχέδια του τρομοκράτη. Παράλληλα, οι πρόσφατες συλλήψεις δύο κομβικών συνεργών του Ξηρού, του 54χρονου απότακτου της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστου Πατουχέα και του 37χρονου Αλβανού «Θεοχάρη» ξεδίπλωσαν ένα μικρό μόνο μέρος από το κουβάρι της υπόθεσης. 

Στην Αντιτρομοκρατική χαρακτηρίζουν ως κομβικό σημείο στις έρευνες τις επαφές που είχε ο Χρήστος Πατουχέας ειδικά μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Οι τηλεφωνικές κλήσεις που έκανε ή δέχθηκε ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός εξετάζονται προσεκτικά. Επίσης, οι έρευνες συνεχίζονται για την 22χρονη Αγγελική, αλλά και ερευνώνται αρκετά σπίτια στην Αττική αλλά και στην Καλαμάτα όπου έγιναν οι δύο συλλήψεις το βράδυ της Τρίτης.

Όταν ο Στεφανάκος δήλωνε φίλος του Ξηρού

Ενδεικτική για τις καλές σχέσεις ποινικών και τρομοκρατών στις φυλακές ήταν συνέντευξη του βαρυποινίτη πριν ένα χρόνο.

Στις 2 Φεβρουαρίου ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος με συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής και με αφορμή την «απόδραση» του Χριστόδουλου Ξηρού, υπήρξε αποκαλυπτικός. 

«Για όλους και όλα μίλησε είχε μιλήσει στην συνέντευξή του ο αποκαλούμενος «βαρόνος της νύχτας, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως αρχηγικό στέλεχος του συνδικάτου του εγκλήματος.

Είχε κατηγορηθεί ως εμπλεκόμενος στη συμμορία Βλαστού, ενώ έχει αθωωθεί για εμπλοκή στην πρώτη χολιγουντιανή απόδραση με ελικόπτερο των Παλαιοκώστα - Ριζάι μίλησε για τον φίλο του Χ. Ξηρό και την απόφαση του να μην επιστρέψει στις φυλακές, τον Α. Γιωτόπουλο και τον Δ. Κουφοντίνα, αλλά και τους «Πυρήνες», με τους οποίους όπως είχε πει «χαίρεται να κουβεντιάζει». 

«Ο Χριστόδουλος είναι φίλος μου και εύχομαι να είναι γερός και να ζήσει πολλά χρόνια. Και επειδή είναι μακρόβιοι αυτοί οι Ικαριώτες, πιστεύω ότι θα μας θάψει όλους (μεταφορικά βέβαια). Ο Ξηρός εδικαιούτο άδεια. Η συμπεριφορά του δε ως κρατούμενου ήταν άψογη και τυπική. Ηταν ένας ειδικός κρατούμενος και είχε ειδική μεταχείριση. Αυτό όμως δεν συνιστά προνόμιο, αντιθέτως πολλές φορές προκαλεί αυστηρή μεταχείριση, όπως η τοποθέτησή του στην Ε' Πτέρυγα. Σε μία πτέρυγα που αμφιβάλλω αν καταφέρει κάποιος να βρει άνθρωπο να μιλά ελληνικά, κι αν βρεις είναι πολύ δύσκολο να συναναστραφείς. Επειδή συζητάμε για 10, 15, 25 χρόνια, έχουν αναρωτηθεί κάποιοι πώς είναι να κάτσεις μία εβδομάδα έγκλειστος μέσα στο σπίτι σου;»

Για το... ρεβεγιόν του Ξηρού με τους Πυρήνες είχε δηλώσει, «Δεν είναι προνόμιο το δικαίωμα να ξεδώσεις με δύο-τρεις φίλους. Δεν υπάρχει ποινή «στέρησης χαμόγελου». Την Πρωτοχρονιά όλες οι φυλακές κλείνουν στη μία με δύο η ώρα. Αλλωστε, ο χώρος όπου κινείτο ο Ξηρός ήταν εντός των ορίων ασφαλείας, χώρος που κινούνται όλοι οι κρατούμενοι και βέβαια δεν απέδρασε».

ΑΝ. ΓΑΛ.