Συνεχίζει η Αντιτρομοκρατική να «χτενίζει» περιοχές της Αθήνας όπου εκτιμάται ότι έχει κρυφτεί οπλισμός του Ξηρού. Μέχρι σήμερα το πρωί, ερευνήθηκαν τρία σπίτια και συγκεκριμένα ένα στα Σεπόλια και ένα στη Γλυφάδα, που χρησιμοποιούσαν οι δύο συνεργοί του Ξηρού, καθώς και το πατρικό σπίτι του απότακτου αστυνομικού στη Μάνη και μια αποθήκη στον Ασπρόπυργο όπου δεν εντοπίστηκαν όπλα.

Η αποθήκη ωστόσο είχε νοικιαστεί με πλαστά έγγραφα.

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργών του, εντόπισαν στην οδό Λεάνδρου 47 στον Κολωνό οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Το σπίτι εξετάζεται για αποτυπώματα και ίχνη DNA.

Πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής αναφέρουν ότι το διαμέρισμα το χρησιμοποιούσαν η Αγγελική με τον «Θεοχάρη» που μάλισταν παρίσταναν το ζευγάρι για να το νοικιάσουν.

Ψάχνουν οπλισμό και ποινικούς

Τις «πηγές» χρηματοδότησης του Χριστόδουλου Ξηρού και τα άτομα που τον προμήθευσαν οπλισμό αναζητά η Αντιτρομοκρατική. Ήδη στην ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να λύσουν το παζλ των διασυνδέσεων του Ξηρού με ποινικούς, οι οποίοι είναι χρόνια στον Κορυδαλλό.

Η γνωριμία με γνωστό βαρυποινίτη στον Κορυδαλλό φέρεται να έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στα σχέδια του τρομοκράτη. Παράλληλα, οι πρόσφατες συλλήψεις δύο κομβικών συνεργών του Ξηρού, του 54χρονου απότακτου της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστου Πατουχέα και του 37χρονου Αλβανού «Θεοχάρη» ξεδίπλωσαν ένα μικρό μόνο μέρος από το κουβάρι της υπόθεσης. 

Στην Αντιτρομοκρατική χαρακτηρίζουν ως κομβικό σημείο στις έρευνες τις επαφές που είχε ο Χρήστος Πατουχέας ειδικά μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Οι τηλεφωνικές κλήσεις που έκανε ή δέχθηκε ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός εξετάζονται προσεκτικά. Επίσης, οι έρευνες συνεχίζονται για την 22χρονη Αγγελική, αλλά και ερευνώνται αρκετά σπίτια στην Αττική αλλά και στην Καλαμάτα όπου έγιναν οι δύο συλλήψεις το βράδυ της Τρίτης.