Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 73χρονου ημεδαπού, που είχε διαπραχθεί τον περασμένο Οκτώβριο, στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, με το πρόσχημα παράδοσης έτοιμου φαγητού, εισήλθαν στην οικία του 73χρονου στον Αμυγδαλεώνα, όπου με τη χρήση σωματικής βίας, τον φίμωσαν και του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με κολλητική ταινία.

Ανενόχλητοι αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού, 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 1 κάρτα ανάληψης χρημάτων, 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, 2 λέβα Βουλγαρίας, 1 δολαρίου ΗΠΑ και 50 δραχμών και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 30 και 43 ετών, κατηγορούμενοι για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, διότι κατά τις έρευνες προέκυψε ότι χρησιμοποίησαν το ένα από τα παραπάνω αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.