ΣτΕ: Νόμιμη η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ έκτασης στο Μικρό Καβούρι

ΣτΕ: Νόμιμη η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ έκτασης στο Μικρό Καβούρι

Συνταγματική και νόμιμη κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ έκτασης 110.000 τ.μ. στην θέση Μικρό Καβούρι του πρώην δήμου Βουλιαγμένης.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει κάτοικοι του πρώην δήμου Βουλιαγμένης (και νυν δήμου Βούλας-Βουλιαγμένης - Βάρκιζας ) και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην δασική νομοθεσία η παραχώρησης της επίμαχης έκτασης στο Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου.

Όπως υποστήριζαν οι κάτοικοι, η συγκεκριμένη έκταση προστατεύεται από το αναπαλλοτρίωτο των δημοσίων κοινοχρήστων χώρων και σημείωναν, ότι στο μεγαλύτερο τμήμα της η έκταση είναι δασική.

Σύμφωνα με τους νόμους 3986/2011 και 4046/2012 η επίμαχη έκταση (την υψηλή κυριότητα της οποίας έχει ο ΕΟΤ) παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των κατοίκων και έκρινε μεταξύ των άλλων, ότι η μεταβίβαση της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ δεν συνεπάγεται την άρση της προστασίας που απολαμβάνει από το άρθρο 24 του Συντάγματος, αλλά ούτε συνεπάγεται οποιαδήποτε μεταβολή του δασικού χαρακτήρα της.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο