Την εδραίωση του τουρισμού σε βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας φιλοδοξεί να πετύχει το υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με τον αρμόδιο υπουργό Παύλο Γερουλάνο να τονίζει ότι "στόχος όλων μας είναι να γίνει ο τουρισμός πρότυπο ανάπτυξης για την Ελλάδα. Να αναδείξουμε, δηλαδή, ότι η ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο, την φύση, τον πολιτισμό και ότι έχει αξία για εμάς τους Έλληνες, είναι εφικτή και δημιουργεί πλούτο για όλους". Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης υπογράμμισε, ότι τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, αν και όπως συνηθίζει να λέει, οι οριστικές προβλέψεις για τις αφίξεις θα γίνουν το Σεπτέμβριο.

Στους άμεσους στόχους του ΥΠΠΟΤ είναι η αύξηση των θέσεων εργασίας που σχετίζονται με τον τουρισμό, η υλοποίηση φιλόξενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου.

Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της απασχόλησης, ο κ. Γερουλάνος προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων στα ξενοδοχεία ώστε να τηρούν τους νόμους πρόσληψης των Ελλήνων υπαλλήλων.

Για τον ρόλο του ΕΟΤ ο κ. Γερουλάνος σημειώνει ότι πολλές από τις δομές του πρέπει να αναπροσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και σε μια νέα ανταγωνιστική πραγματικότητα, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τους φορείς του τουρισμού δεν είναι μόνο προτέρημα αλλά και ανάγκη. Την ίδια όμως στιγμή αναφέρει ότι για πολλούς λόγους η χώρα μας ακόμη αγωνίζεται να αξιοποιήσει συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να αναδείξει συγκεκριμένες πτυχές της ταυτότητάς της που σήμερα είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό. Αυτό δεν μπορεί να αφεθεί αποκλειστικά στα χέρια του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος, εξ ορισμού, ασχολείται με ένα μόνο μέρος της εικόνας της Ελλάδας, σημειώνει.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ