Τη Δευτέρα θα κατέθεσει αίτηση αποφυλάκισης ο Σάββας Ξηρός, στις 9 το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, στο 1ο Τριμελές Πλημμελιοδικείο, θα εκδικαστεί η αίτηση διακοπής εκτέλεσης της ποινής, που έχει υποβάλει ο Σάββας Ξηρός, προκειμένου να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Η κατάσταση της υγείας του Σάββα Ξηρού όπως προκύπτει από τον ιατρικό φάκελο, που περιλαμβάνεται στην αίτηση διακοπής της ποινής είναι η εξής:

1) Ολική τύφλωση από το ένα μάτι και ελάχιστη όραση από το άλλο, το οποίο επίσης κινδυνεύει. 2) Φλεβική ανεπάρκεια και επίδρασή της στα κάτω άκρα, η οποία δημιουργεί κίνδυνο ακρωτηριασμού. 3) Ακουστικά προβλήματα με κίνδυνο πλήρους απώλειας της ακοής. 4) Νευρολογικά και αγγειακά προβλήματα. 5) Χρόνιο άσθμα. 6) Αναπηρία 67%, διαπιστωμένη από την αρμόδια κρατική επιτροπή.
 
Βάσει αυτών των αδιαμφισβήτητων στοιχείων, ακόμα και το άκρως κατασταλτικό σε υποθέσεις «τρομοκρατίας» Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για «απάνθρωπη συμπεριφορά» (παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ).