Σημαντικές μαρτυρίες είναι οι μαρτυρίες για την «Αγγελική» φερόμενη ως συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού αφού σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις συλλήψεις δύο συνεργών του, η 22χρονη αγόραζε χημικά για την κατασκευή εκρηκτικών.

Συγκεκριμένα, η 22χρονη φέρεται να πήγε τον Δεκέμβριο σε εταιρία χημικών, και να αγόρασε μεγάλες ποσότητες νιτρομεθανίου, το οποίο αποτελεί πρώη ύλη για εκρηκτικά. Σύμφωνα με καταθέσεις υπαλλήλων σε κατάστημα χημικών στη Νέα Χαλκηδόνα η κοπέλα έχει διαφορετική εμφάνιση σε σχέση με τη φωτογραφία που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Υπάλληλος, που αναγνώρισε την 22χρονη, υποστηρίζει ότι είπε στην Αγγελική πως πρόκειται για ιδιαίτερα εύφλεκτο υλικό. Εκείνη απάντησε ότι το θέλει για τον θείο της.

«Μου είπε ότι το χρησιμοποιεί ο θείος της ο οποίος ασχολείται με μοντελισμό. Σε σχετική ερώτησή μου αναφορικά με την ποσότητα που θα χρειαστεί, αυτή μου είπε ότι θα χρειαζόταν 20 ή 40 λίτρα. Εν συνεχεία παρά το ότι μου φάνηκε υπερβολικό το νούμερο για τη συγκεκριμένη χρήση, τη ρώτησα στοιχεία για την εταιρία του θείου της για να κάνω επιβεβαίωση. Διευκρίνισα εκ νέου τις προϋποθέσεις αποδοχής μιας ενδεχόμενης παραγγελίας και εν συνεχεία αποχώρησε. Έως και σήμερα δεν έχει υπάρξει νεότερη επικοινωνία» δηλώνει ο μάρτυρας.

Νέες φωτογραφίες

Στη δικογραφία περιέχεται και άλλη φωτογραφία της 22χρονης, χωρίς γυαλιά, που δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Περιέχεται ακόμη οπτικό υλικό από τις κάμερες του καταστήματος στη Νέα Χαλκηδόνα. 

Το Mega δημοσίευσε φωτογραφίες, της «Αγγελικής» (παλαιότερη) του «Θεοχάρη» και του «Αποστόλη».

Περιλαμβάνονται ακόμα στη δικογραφία καταθέσεις πέντε οδηγών ταξί που μετέφεραν τους συνεργούς του Ξηρού, τον 37χρονο Αλβανό Χάρι Κ. και την «Αγγελική», από το Λουτράκι στον τοπικό σταθμό του προαστιακού.

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες

Tην ίδια ώρα αναζητώνται ασύλληπτα πρόσωπα, φερόμενοι ως συνεργοί του Χρ. Ξηρού. Πρόκειται για ένα 55χρονο, ο οποίος παρουσιάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος και είναι σεσημασμένος. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στην ομάδα του Χριστόδουλου Ξηρού. Το πρόσωπο αυτό, φέρεται , σύμφωνα με καταθέσεις, να νοίκιασε τη γιάφκα του Λουτρακίου καθώς και μια αποθήκη στον Ασπρόπυργο μαζί με την καταζητούμενη Αγγελική. 

Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης περιέγραψε στην κατάθεσή του τον ύποπτο ως «περίπου 1,75 μ. , ηλικίας περίπου 55 - 60 χρόνων, χωρίς μαλλιά στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, με ανοιχτόχρωμο δέρμα ξυρισμένος αδύνατος».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Στο μάρτυρα επιδεικνύεται η φωτογραφία ενός άνδρα από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων της Ασφάλειας και ο μάρτυρας αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα ότι το άτομο στη φωτογραφία είναι το ίδιο με αυτό που συνάντησε αλλά στη φωτογραφία είναι λίγο πιο χοντρός. Γεγονός που σημαίνει πως ο μάρτυρας ήταν ήδη σεσημασμένος στην Ασφάλεια».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 δέχθηκε κλήση από άγνωστο άνδρα ότι επιθυμούσε να νοικιάσει αποθήκη και ήθελε να τη δει: «Του είπα να συντάξουμε τα συμφωνητικά μίσθωσης και μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται. Επέμεινα και μου ανέφερε πως δεν έχει μαζί την ταυτότητα του και δεν θυμάται το ΑΦΜ του. Ωστόσο προβήκαμε στη σύνταξη σχετικών συμφωνητικών με τα στοιχεία που μου δήλωσε προφορικά. Τα στοιχεία ταυτότητας που μου ανέφερε ήταν Απόστολος Πιτσιώτης, κάτοικος Κορωπίου. Εν συνεχεία μου έδωσε το ποσό των 1.200 ευρώ που μου είχαμε συμφωνήσει για 3 μήνες. Την ίδια ή την επομένη προσπάθησα να επικοινωνήσω στο κινητό τηλέφωνο από το οποίο με είχε καλέσει αλλά ήταν κλειστό. Σε καμία από τις δυο συναντήσεις δεν αντιλήφθηκα να έρχεται ή να φεύγει με κάποιο όχημα. Ωστόσο στη δεύτερη συνάντηση μου ανέφερε ότι ήρθε με αυτοκίνητο μαζί με τη γυναίκα του η οποία πήγε το αυτοκίνητο γα έλεγχο στο ΚΤΕΟ. Δεν είχα καμία άλλη συνάντηση ή επικοινωνία μαζί του γιατί είχε κλειστό πάντα το κινητό που μου είχε δώσει».

Και συνέχισε:

«Μετά από ένα μήνα περνούσα από αποθήκη και κοίταξα από μια σχισμή στην πόρτα και μια τρύπα που υπήρχε στο νάιλον του παραθύρου παρατήρησα ότι μέσα ήταν σταθμευμένα δυο οχήματα, από τα οποία το ένα μικρό Βαν μάρκας FIAT μοντέλο Doblo, άσπρου χρώματος και το άλλο μάρκας Suzuki σκούρου χρώματος. Δήλωσα στην αστυνομία τους αριθμούς κυκλοφορίας τους και με ενημέρωσαν ότι για αυτά δεν είχε δηλωθεί κλοπή. Πριν λήξει η μίσθωση στις 10/12/2014 μου τηλεφώνησε από το ίδιο νούμερο κινητού τηλεφώνου μια νεαρή γυναίκα. Μου είπε ότι τη λενε Άννα, ήταν η κόρη του ενοικιαστή και από λάθος δικό της ήταν το κινητό κλειστό τόσο καιρό καθώς ο πατέρας της βρισκόταν στο εξωτερικό. Μου ζήτησε να ανανεώσω για ακόμη ένα μήνα τη μίσθωση. Εγώ της είπα αν θέλουν την αποθήκη θα πρέπει να μου φέρουν πλήρη στοιχεία ταυτότητας και ΑΦΜ. Μετά από τρεις ημέρες μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι δεν θα συνεχίσουν την ενοικίαση. Στη συνάντηση που κανονίσαμε για να μου δώσει τα κλειδιά δεν εμφανίστηκε. Λίγες ημέρες αργότερα δέχθηκα μήνυμα στο κινητό μου από ίδιο αριθμό που ανέφερε "γεια σας η Άννα είμαι, συγγνώμη που δεν ήρθα στο ραντεβού αλλά δεν είχα κάποιον να κρατήσει το μωρό μου. Τα κλειδιά σας τα έχω αφήσει μέσα στο ρολόι της ΔΕΗ για να μπείτε στην αποθήκη σας". Πράγματι πήγα και τα βρήκα εκεί».