current views are: 2

16 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση12:00

Δεκάδες συλλήψεις ποινικών για… τρομοκρατία- Έρευνες και για τον Βλαστό

Σε πάνω από δέκα προσαγωγές ποινικών προχώρησε η Ασφάλεια Αττικής.

Δημοσίευση 12:00’
αρθρο-newpost

Σε πάνω από δέκα προσαγωγές ποινικών προχώρησε η Ασφάλεια Αττικής.

Σε πάνω από δέκα προσαγωγές ποινικών προχώρησε η Ασφάλεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ. και η Αντιτρομοκρατική ερευνά ποινικούς για σχέσεις με την τρομοκρατία και την υπόθεση Ξηρού. Τα άτομα που βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. είναι νονοί της νύχτας που είχαν συστήσει κύκλωμα εκβιασμών που έκαναν και βομβιστικές επιθέσεις σε καταστήματα. 

Το σημαντικό είναι ότι φέρονται να ανήκουν στο περιβάλλον του κακοποιού, Παναγιώτη Βλαστού, ενώ εξετάζεται η όποια σχέση και του ίδιου. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εξάλλου γνωρίζουν ότι, ομάδα ποινικών «όπλιζαν» τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Μάλιστα πριν από κάποιες εβδομάδες σε αυλή σπιτιού στη Μεταμόρφωση είχε βρεθεί αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμού με 15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας και τρεις πυροκροτητές και αυτό ενέτεινε τις υποψίες για τις σχέσεις ποινικών- τρομοκρατών.

Νωρίτερα, έρευνες της Ασφάλειας Αττικής τόσο σε κελιά ποινικών στις φυλακές Κορυδαλλού όσο και σε χώρους και υποθέσεις που αφορούν σε «μπράβους» της νύχτας. Οι έρευνες έρχονται στον απόηχο της σύλληψης του πρώην ΕΚΑΜίτη και του 37χρονου Θεοχάρη, και οι δύο ήταν έγκλειστοι στον Κορυδαλλό. Ο πρώην ΕΚΑΜίτης φέρεται ως βασικό μέλος του κυκλώματος που εξαρθώνεται σήμερα.

Η έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού και σε άλλες φυλακές γίνεται παρουσία Εισαγγελέα σε κελιά εγκλείστων ποινικών όπως ενός «βαρώνου» της νύχτας αλλά και του Παναγιώτη Βλαστού, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί πως έγινε το «πάντρεμα» των δύο χώρων. Κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και σημειώσεις.

Η Αστυνομία θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.


σχετικα αρθρα