Με τη συνεργασία και της Αντιτρομοκρατικής εξελίσσεται η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση της μαφίας της νύχτας, που εμπλέκεται και σε εκβιάσεις, βομβιστικές ενέργειες και εξετάζονται οι σχέσεις τους με την τρομοκρατία.

Προς το παρόν έχουν γίνει δεκαπέντε συλλήψεις. Μεταξύ των οποίων είναι συγγενικά πρόσωπα έγκλειστου των φυλακών, ο οποίος κρατείται για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Οι συλληφθέντες φέρεται ότι ανήκουν στην ομάδα του Παναγιώτη Βλαστού, ενώ έρευνες έγιναν και στο κελί του.

Μέλος του κυκλώματος φέρεται ότι είναι και ο 54χρονος πρώην ΕΚΑΜίτης ο οποίος συνελήφθη προχθές ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Η επιχείρηση συνοδεύτηκε από παράλληλη έρευνα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και σε άλλες φυλακές, από όπου «κινούνταν τα νήματα» της οργάνωσης και συγκεκριμένα από γνωστό «νονό» της νυχτας.

Οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία για ποινικούς, οι οποίοι επρόκειτο να συμμετάσχουν στην επίθεση εναντίον των φυλακών Κορυδαλλού, που σχεδίαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Ωστόσο, η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής για το συγκεκριμένο κύκλωμα, έχει αρχίσει εδώ και καιρό, ενώ, περίπου πριν δύο εβδομάδες, βρέθηκε μέσα σε βαρέλι, στην αυλή σπιτιού στη Μεταμόρφωση, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός με 15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, ο οποίος δεν είχε εκραγεί. Στο σπίτι διαμένει εξαδέλφη του «νονού» που κρατείται στις φυλακές και φέρεται ως αρχηγός της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας.

Η έρευνα της Ασφαλειας Αττικής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μετά την ολοκλήρωσή της αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.