Εκλεινε εισιτήρια στο όνομά του από το Ιντερνετ, ερχόταν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, έκανε τσεκ-ιν και μετά έδινε την κάρτα επιβίβασης σε Σύρους και Αλβανούς οι οποίοι ταξίδευαν στο εξωτερικό με πλαστά διαβατήρια στο δικό του όνομα.

Ο λόγος για έναν 50χρονο πρώην δημοτικό υπάλληλο στο Γραφείο Αλλοδαπών του Δήμου Αγ. Δημητρίου Αττικής, ο οποίος έχασε τη δουλειά του όταν συνελήφθη τον Αύγουστο του 2013 από την Ασφάλεια Καλαμάτας. 

Ο υπάλληλος καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 12 χρόνια κάθειρξη και 50.000 ευρώ χρηματική ποινή, ενώ ο Σύρος που συνελήφθη μαζί του καταδικάστηκε ερήμην για χρήση πλαστού εγγράφου και παράνομη έξοδο από τη χώρα, σε 16 μήνες με αναστολή και χρηματική ποινή 3.500 ευρώ. 

Σύμφωνα με την eleftheriaonline.gr, αστυνομικός κατέθεσε ότι η  Ασφάλεια Καλαμάτας είχε πληροφορίες πως υπάρχει ένας Ελληνας, που συνοδεύει από την Αθήνα Σύρους και Αλβανούς στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Βγάζει εισιτήριο στο όνομά του, τους φέρνει στο αεροδρόμιο με το αυτοκίνητό του κι αφού κάνει ο ίδιος τσεκ-ιν, τους παραδίδει την κάρτα επιβίβασης. Σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, στις 13, 17 και 27 Αυγούστου, διαπιστώθηκε ότι τα πλαστά διαβατήρια των αλλοδαπών είχαν τα στοιχεία του κατηγορούμενου, καθώς και ενός Αλβανού συνεργάτη του ο οποίος διέφυγε.