current views are: 2

17 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση19:54

Ξεκίνησε το πατρινό καρναβάλι

Την έναρξη του πατρινού Καρναβαλιού κήρυξε ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, κατά την διάρκεια ειδικής τελετής, που έγινε στην πλατεία Γεωργίου.

Δημοσίευση 19:54’
αρθρο-newpost

Την έναρξη του πατρινού Καρναβαλιού κήρυξε ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, κατά την διάρκεια ειδικής τελετής, που έγινε στην πλατεία Γεωργίου.

Την έναρξη του πατρινού Καρναβαλιού κήρυξε  ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, κατά την διάρκεια ειδικής τελετής, που έγινε στην πλατεία Γεωργίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πατρέων, «η νεολαία αρνιέται να πνιγεί στην καταχνιά» και κάλεσε τους νέους και τις νέες που συμμετέχουν στο καρναβάλι, να στείλουν παντού το μήνυμα, πως «αρνούνται ένα μέλλον που εξαρτάται από τα κέρδη των μονοπωλίων και των πολυεθνικών». Στην συνέχεια, ο Κώστας Πελετίδης τόνισε ότι, «εσείς οι νέοι δίνετε την απάντησή σας, δεν κιοτεύετε, δεν το βάζετε κάτω, δείχνεται ότι η ζωή δεν κυλάει μέσα στη φτώχεια και τη μιζέρια».

Πριν από την τελετή έναρξης στην πλατεία Γεωργίου, έκανε την εμφάνισή του ο βασιλιάς Καρνάβαλος, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με την συναυλία της μπάντας «Επί Σκηνής», που αποτελείται από πατρινούς τραγουδιστές και μουσικούς, που συστάθηκε ειδικά για τις ανάγκες της αποψινής εκδήλωσης και το υπαίθριο πάρτι που θα ακολουθήσει.

Την τελετή της έναρξης άνοιξε χορευτικό δρώμενο από χορεύτριες και χορευτές που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολές χορού της Πάτρας, ενώ νωρίτερα καρναβαλικά δρώμενα σε δρόμους, πλατείες και πεζόδρομους, έδωσαν για μία ακόμη χρονιά το στίγμα του πατρινού καρναβαλιού.


σχετικα αρθρα