ΕΛΛΑΔΑ

Ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων στο Ηράκλειο

Δημοσίευση 28 Απριλίου 2011, 18:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων στο Ηράκλειο
Facebook Twitter Whatsapp
Τρείς προγραμματικές συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 3.650.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τους δημάρχους Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη.
Τρείς προγραμματικές συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 3.650.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τους δημάρχους Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη. Πρόκειται για σχολικά έργα που αφορούν την ανέγερση του 64ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου στον Άγιο Ιωάννη στο δήμο Ηρακλείου, και περιλαβάνει:

-2 αίθουσες νηπίων

-1 εκθέσεων παιχνιδιού

-1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Η δεύτερη προγραμματική σύμβαση περιλαμβάνει την προσθήκη αιθουσών στο 10ο γυμνάσιο του δήμου Ηρακλείου στην περιοχή Γιόφυρος και συγκεκριμένα:

-Διώροφη προσθήκη με εσωτερικό κλιμακοστάσιο και επαφή με υφιστάμενο κτίριο

-Μεταλλικό υπόστεγο εφαπτόμενο με υφιστάμενο κτίριο και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου

Τέλος, η τρίτη σύμβαση αφορά στην κατασκευή νηπιαγωγείου και στη προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας στο δημοτικό σχολείο Μοχού.

Όπως υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, υπάρχει άριστη συνεργασία με όλους τους δήμους της Κρήτης, "και μόνο μέσω της συνένωσης των δυνάμεων του τόπου υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθεί ο κύριος στόχος που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη του νησιού".

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης κονδύλι ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ εισπράχθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης με το οποίο πρόκειται να αποπληρωθούν εργολάβοι για τεχνικά έργα που έχουν ήδη πραγματοποιήσει.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι να απορροφήσει από το ΕΣΠΑ μέχρι το τέλος του έτους 80 εκ. ευρώ, ενώ από τον μήνα Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουν απορροφηθεί 25 εκ. ευρώ.