Πλησιάζει η ώρα των αποκαλύψεων για τον νεκρό της Αμφίπολης

Πλησιάζει η ώρα των αποκαλύψεων για τον νεκρό της Αμφίπολης

Στην τελική ευθεία για τις αποκαλύψεις, σχετικά με τον νεκρό που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης στον λόφο Καστά, είναι οι επιστήμονες.

Μέσα στις επόμενες ώρες και με καταληκτική ημερομηνία τις 20 Ιανουαρίου, οι δύο ανθρωπολόγοι που ανέλαβαν την μακροσκοπική μελέτη του σκελετού, αναμένεται να προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις, αφού ολοκλήρωσαν το πόρισμά τους και το παρέδωσαν στο υπουργείο Πολιτισμού.

Τη διαδικασία εξέτασης του οστεολογικού υλικού έχουν αναλάβει η Σέβη Τριανταφύλλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην οστεοαρχαιολογία, και η επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου με ειδίκευση στη φυσική ανθρωπολογία Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου.

Τα στοιχεία που αναμένεται να αποκαλυφθούν αφορούν στο φύλο, την ηλικία, τη ζωή και ίσως τα αίτια θανάτου του νεκρού που βρέθηκε στον τέταρτο χώρο του ταφικού συγκροτήματος στην Αμφίπολη.

Βέβαια, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο οι επιστήμονες να δώσουν και περισσότερες πληροφορίες για τη γεωφυσική διασκόπηση που διενεργείται στον λόφο Καστά, όπως είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες η ΓΓ του ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο