Το θέμα 24ωρης κάλυψης του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων με ασθενοφόρο και υπαλλήλους ειδικότητας πληρωμάτων ασθενοφόρου συζητήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων, μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου Γεωργίου Αρσενόπουλου.

Επίσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα και ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων. Στη συνεδρίαση αυτή είχαν παρευρεθεί και ενημέρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα του Κ.Υ. Φαρσάλων, η συντονίστρια Επιστημονικής Λειτουργίας του Κ.Υ. Φαρσάλων κ. Αικατερίνη Δεληδήμου και ο πρόεδρος του Εργαζομένων στα Κ.Υ. του Ν. Λάρισας κ. Γιώργος Μπρισίμης.

Μετά από τη συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ. Φαρσάλων αποφασίστηκε η σύνταξη ψηφίσματος για τη διεκδίκηση αιτημάτων που θα δώσουν λύση στα χρονίζοντα προβλήματα του Κ.Υ. Φαρσάλων.

Τα αιτήματα αυτά είναι τα εξής:

- Άμεση κάλυψη με προσωπικό για την 24ωρη λειτουργία του ασθενοφόρου του Κ.Υ.Φ.

- Να δημιουργηθεί τομέας ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα, ώστε οι κάτοικοι του Δήμου να έχουν ασφαλή διακομιδή και αξιοπρεπή νοσοκομειακή φροντίδα.

- Άμεση πρόσληψη παιδιάτρου.

- Άμεση λειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου.

- Πρόσληψη μαιών.

Το ψήφισμα αναφέρει ακόμη ότι "θεωρώντας ότι η Α'/βάθμια Φροντίδα Υγείας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, κρίνουμε απαραίτητο η Πολιτεία να τηρήσει τη συνταγματική υποχρέωσή της, να παρέχει καθολικές και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες, τώρα που η οικονομική κρίση τείνει να γίνει ανθρωπιστική".