Συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής σε χωριό της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ένας 30χρονος Έλληνας και μια 25χρονη από τη Βουλγαρία, κατηγορούμενοι για προμήθεια, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο νησί της Ρόδου.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει και έναν 41χρονο υπήκοο Αλβανίας, έγκλειστο σε φυλακή, κατ’ εντολή του οποίου ενεργούσαν.

Σημειώνεται ότι, ο 41χρονος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για παρόμοιες υποθέσεις.

Αναλυτικότερα εξακριβώθηκε ότι, ο Αλβανός με ενέργειές του προμήθευε τον 30χρονο ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης και κανόνιζε τις διαδικασίες διακίνησής τους σε τοξικομανείς, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη. Ο 30χρονος αναλάμβανε την παραλαβή, τη φύλαξη στην κατοικία του από κοινού με την 25χρονη και το διαμοιρασμό των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε αυτοκίνητο που επέβαινε ο 30χρονος και βρέθηκαν στην κατοχή του, μεταξύ άλλων, φιξάκια ηρωίνης, χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Αμέσως, ακολούθησε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στην κατοικία που διέμενε μαζί την 25χρονη και χρησιμοποιούσαν ως κρύπτη των ναρκωτικών.

Στους παραπάνω χώρους, καθώς και στο πατρικό του σπίτι στην πόλη της Ρόδου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

•    Ηρωίνη συνολικού βάρους 660,4 γραμμαρίων

•    Ζυγαριά ακριβείας

•    Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

•    3 Κινητά τηλέφωνα

•    285 ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.