Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το διαβιβαστικό της αστυνομίας για την πρωτοφανή υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. 

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της αστυνομίας, που μεταδίδει το skai.gr, η υπόθεση δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη την 1η Νοεμβρίου 2013 στο Νέο Ηράκλειο λαμβάνει νέες διαστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στο διαβιβαστικό αναφέρεται ότι συγγενικό πρόσωπο του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού τον επισκέφθηκε στον Κορυδαλλό την επομένη της δολοφονίας των μελών της ΧΑ και τον ρώτησε αν είχε κάποια εμπλοκή στις ανθρωποκτονίες. 

Το συγγενικό πρόσωπο του Βλαστού, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, κατέθεσε ότι ο βαρυποινίτης απάντησε μεν ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό, ωστόσο είπε ότι γνωρίζει ποιος σκότωσε τους Φουντούλη - Καπελώνη. Μάλιστα, ανέφερε πως τα λευκά κράνη που φορούσαν οι δράστες για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους την ώρα της επίθεσης ήταν δικά του. 

Επιπλέον, από το διαβιβαστικό προκύπτει ότι ο Βλαστός παρακολουθούσε για να απαγάγει από το κέντρο της Αθηνάς υψηλόβαθμο στέλεχος ιδιωτικής τράπεζας. 

Υπενθυμίζεται πως η εγκληματική οργάνωση με σχέσεις με την τρομοκρατία δρούσε μέσα από κύκλωμα εκβιαστών στο οποίο εμπλέκονται σύμφωνα με τη δικογραφία συνολικά 37 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Άκης Τσοχατζόπουλος, δικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί. Με την υπόθεση επισφραγίζεται η σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ποινικών, τρομοκρατών και ελίτ.

Ηγετικά είναι οι κρατούμενοι των φυλακών, Παναγιώτης Βλαστός 44 ετών, Γιάννης Σκαφτούρος 46 ετών και Βασίλης Στεφανάκος 54 ετών, ενώ σημαντικό ρόλο είχε ο καταζητούμενος για την ένοπλη ληστεία τον περασμένο Αύγουστο στο Δίστομο και ως συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη, Σπύρος Δραβίλας 34 ετών.