Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Την έκδοση ενός υπόπτου που προσήγαγε η ελληνική αστυνομία το Σάββατο στο Παγκράτι ζήτησαν οι βέλγοι εισαγγελείς.

Ο προσαχθέντας που αρχικά είχε εντοπιστεί και εξεταστεί από την Αντιτρομοκρατική ως κάτοχος του τηλεφώνου από το οποίο έγιναν οι επίμαχες κλήσεις, φαίνεται τελικά να απασχολεί τις βελγικές αρχές.

Ο συγκεκριμένος ύποπτος προσήχθη στη ΓΑΔΑ, ωστόσο δεν προέκυψε ότι έχει σχέση με τον «εγκέφαλο» των τζιχαντιστών που αναζητά το Βέλγιο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η βελγική πλευρά ενώ στην αρχή δήλωσε ότι δεν την ενδιαφέρει περαιτέρω ο συγκεκριμένος ύποπτος, επανήλθε με νέο αίτημα την Κυριακή το βράδυ ζητώντας να εκδοθεί στο Βέλγιο, καθώς οι εισαγγελείς θέλουν να ερευνήσουν περαιτέρω τον ύποπτο.

Μάλιστα, ενώ οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να τον αφήσουν ελεύθερο, οι Βέλγοι εισαγγελείς επικοινώνησαν ξαφνικά τηλεφωνικά με τις ελληνικές αρχές.

«Περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων της έρευνάς μας μάς έδωσαν επαρκείς λόγους για να ζητήσουμε την έκδοση ενός από τα πρόσωπα που είχαν στα χέρια τους χθες οι ελληνικές αρχές», ανέφερε σε μία ανακοίνωση το γραφείο των ομοσπονδιακών εισαγγελέων.

Πάντως προς το παρόν παραμένει άγνωστο γιατί οι βελγικές αρχές άλλαξαν μέσα στην ημέρα στάση σχετικά με τον ύποπτο. 

Κατόπιν των παραπάνω, ο 31χρονος Αλγερινός θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εφετών τη Δευτέρα, ενώ ταυτόχρονα θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η έκδοσή του στο Βέλγιο.