current views are: 1

19 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση09:22

Έφτασε η ώρα της αλήθειας για τον νεκρό της Αμφίπολης

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη των μυστικών του τάφου της Αμφίπολης.

Δημοσίευση 09:22’
αρθρο-newpost

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη των μυστικών του τάφου της Αμφίπολης.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη των μυστικών του τάφου της Αμφίπολης.

Ειδικότερα, πιθανόν σήμερα και το αργότερο έως αύριο, αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της μακροσκοπικής μελέτης του σκελετού, που βρέθηκε κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου.

Οι δύο ανθρωπολόγοι που ανέλαβαν την μακροσκοπική μελέτη του σκελετού, αναμένεται να προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις, αφού ολοκλήρωσαν το πόρισμά τους και το παρέδωσαν στο υπουργείο Πολιτισμού.

Τη διαδικασία εξέτασης του οστεολογικού υλικού έχουν αναλάβει η Σέβη Τριανταφύλλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην οστεοαρχαιολογία, και η επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου με ειδίκευση στη φυσική ανθρωπολογία Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου.

Τα στοιχεία που αναμένεται να αποκαλυφθούν αφορούν στο φύλο, την ηλικία, τη ζωή και ίσως τα αίτια θανάτου του νεκρού που βρέθηκε στον τέταρτο χώρο του ταφικού συγκροτήματος στην Αμφίπολη.

Βέβαια, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο οι επιστήμονες να δώσουν και περισσότερες πληροφορίες για τη γεωφυσική διασκόπηση που διενεργείται στον λόφο Καστά, όπως είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες η ΓΓ του ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη.

Ωστόσο, η επικεφαλής της ανασκαφής, Κατερίνα Περιστέρη, την Κυριακή όταν ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Σερρών, δεν θέλησε να αποκαλύψει καμία πληροφορία για τον σκελετό.


σχετικα αρθρα