Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται ο 33χρονος Αλγερινός, σε εκτέλεση Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης των Βελγικών Αρχών, με την κατηγορία της τρομοκρατικής δραστηριότητας στο Βέλγιο.

Ο 33χρονος Αλγερινός οδηγείται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, καθώς έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα έκδοσής του από το Βέλγιο.

Ο συγκεκριμένος ύποπτος προσήχθη στη ΓΑΔΑ, ωστόσο δεν προέκυψε ότι έχει σχέση με τον «εγκέφαλο» των τζιχαντιστών που αναζητά το Βέλγιο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η βελγική πλευρά ενώ στην αρχή δήλωσε ότι δεν την ενδιαφέρει περαιτέρω ο συγκεκριμένος ύποπτος, επανήλθε με νέο αίτημα την Κυριακή το βράδυ ζητώντας να εκδοθεί στο Βέλγιο, καθώς οι εισαγγελείς θέλουν να ερευνήσουν περαιτέρω τον ύποπτο.

Μάλιστα, ενώ οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να τον αφήσουν ελεύθερο, οι Βέλγοι εισαγγελείς επικοινώνησαν ξαφνικά τηλεφωνικά με τις ελληνικές αρχές.

«Περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων της έρευνάς μας μάς έδωσαν επαρκείς λόγους για να ζητήσουμε την έκδοση ενός από τα πρόσωπα που είχαν στα χέρια τους χθες οι ελληνικές αρχές», ανέφερε σε μία ανακοίνωση το γραφείο των ομοσπονδιακών εισαγγελέων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το κινητό του υπόπτου εστάλησαν μηνύματα προς τον αδερφό τζιχαντιστή στο Βέλγιο.