Στον ανακριτή βρίσκονται οι πρώτοι έξι από το κύκλωμα εκβιαστών που κλήθηκαν να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στο τεράστιο κύκλωμα νονών με εντολείς έγκλειστους που αποκαλύφθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Ήδη απολογήθηκε η πρώτη κατηγορούμενη, πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα και αρνήθηκε τις κατηγορίες και την οποιαδήποτε σχέση με τον Βλαστό. Για τις 332.000 ευρώ που βρέθηκαν σπίτι της υποστήριξε ότι τα χρήματα προέρχονται από την πώληση δυο ακινήτων που ανήκαν στον πατέρα του Π. Βλαστού.

Η ογκώδης δικογραφία αποκαλύπτει συσχέτιση μεταξύ ποινικών και... βομβιστών που απασχόλησαν τη δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια.

Στην εγκληματική οργάνωση που αριθμεί τουλάχιστον 37 μέλη φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο τρεις βαρυποινίτες οι Βλαστός, Στεφανάκος και Σκαφτούρος. Στο κύκλωμα εμπλέκονται και κρατούμενοι για τρομοκρατική δράση, δικηγόροι αλλά και ο καταδικασμένος για μίζες πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Καταγεγραμμένες συνομιλίες των εμπλεκομένων αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία συνθέτουν το παζλ της πολύκροτης υπόθεσης.

Δεν είναι τυχαίο, έλεγε η ίδια πηγή, πως πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση φέρεται να είναι συγγενικό πρόσωπο κατηγορουμένου στον οποίο χρεώνεται αρχηγικός ρόλος. Η Λίτσα είναι εκείνη που αποκάλυψε συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος .