Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, εκρηκτικά, όπλα, ναρκωτικά, βεγγαλικά κ.α. παράνομα είδη. 

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν στην Αρεόπολη δύο Ελληνες, ηλικίας 34 και 63 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τα ναρκωτικά και τα βεγγαλικά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και λοιπούς χώρους των ανωτέρω. Κατά τις έρευνες σε οικία και όχημα του 34χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

πυροκροτητής συνδεδεμένος με βραδύκαυστο πυραγωγό φυτίλι,
κυνηγητικό όπλο και βαλλίστρα,
αεροβόλο πιστόλι και τόξο,
τρία μαχαίρια και εννέα βέλη,
πέντε φυσίγγια πυροβόλου όπλου,
πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων,
έξι κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
δύο ζεύγη χειροπέδες,
τριάντα πέντε κροτίδες,
τρεις φωτοβολίδες χειρός και
μικροποσότητα κοκαΐνης. 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία και αποθήκη του 63χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 μασούρια δυναμίτιδας, 29 φυσίγγια κρότου και 5 κάλυκες.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερευνών στην οικία και το όχημα του 34χρονου, εκτός των άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 κινητά τηλέφωνα, 8 κάρτες SIM, 3 μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 7 κάρτες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,  9 ηλεκτρονικές συσκευές (ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ραδιοπομποί κ.α.).

Όλα τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα, θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.