Μεγάλη αναστάτωση σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Ρόδου.

Ένας νεαρός κρατώντας ένα μαχαίρι 30 εκατοστών, πήγε σε κεντρική καφετέρια της πόλης και αφού ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου απειλούσε ν αυτοκτονήσει.
 
Οι θαμώνες «πάγωσαν»  όταν είδαν τον 22χρονο να βγάζει το μαχαίρι, να το κολλάει στον λαιμό του και να είναι έτοιμος να πηδήξει από την ταράτσα.

Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κ. Νίκος Πυράκης, μόνο ο πρώην περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης που βρίσκονταν εκεί με την παρέα του κι έπινε καφέ, πήρε το θάρρος να τον πλησιάσει.

Άρχισε να του μιλά και να προσπαθεί να τον αποτρέψει για να μην προχωρήσει απονενοημένο διάβημα ενέργεια με την οποία κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του.
 
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που άνοιξαν το ειδικό δίχτυ ασφαλείας στο έδαφος, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ρόδου κ. Κυριακή Κλιάμπα, ο διοικητής της Ασφάλειας Ρόδου κ. Μανώλης Καζαμίας ο διοικητής του ΑΤ Ρόδου κ. Γιάννης Τσακιράκης, ο διοικητής της Π.Υ. Ρόδου κ. Χρήστος Γκολφίνος, ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και κλιμάκιο του ΕΚΑΒ για κάθε ενδεχόμενο.
 
Σε ελάχιστα λεπτά ο νεαρός πείστηκε και παρέδωσε το τεράστιο μαχαίρι που είχε στην κατοχή του στον Γιάννη Μαχαιρίδη. Αμέσως αστυνομικός της ασφάλειας με πολιτικά, τον πήρε αγκαλιά και τον έφεραν από κοινού σε ασφαλές σημείο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα και προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του με την βοήθεια της μητέρας του, αλλά φαίνεται ότι τελευταία ήταν σε αδιέξοδο.