Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Πετρέλαιο με το σταγονόμετρο έχουν βάλει οι σχολικές επιτροπές στα κτίρια που θα ανοίξουν το Σαββατοκύριακο για τη διεξαγωγή των εκλογών

Στην επαρχία, μάλιστα, θα χρειαστεί να ανοίξουν παλιά σχολικά κτίρια που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης μαθητών.  Παρ'όλα αυτά, παραγγελίες για πετρέλαιο δεν έχουν  υπάρξει και όλα δείχνουν ότι τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και οι δικηγόροι... θα «ξυλιάσουν», ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για τσουχτερό κρύο. 

«Οι σχολικές επιτροπές έβαλαν πετρέλαιο στην αρχή του έτους άπαξ, δεν υπάρχουν άλλα χρήματα και για την επαρχία δεν έχω ενημέρωση για επιπλέον παραγγελίες», λέει στο newpost ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εμπόρων καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου. 

Ήδη, στη βόρεια Ελλάδα, οι αντιδράσεις των Ενώσεων Γονέων υπήρξαν έντονες από το Δεκέμβρη, καθώς αρκετά σχολεία δεν είχαν χρήματα για να «ζεστάνουν» τους ίδιους τους μαθητές, κι ενώ επικρατούσαν πολικές θερμοκρασίες. 

«Αυτά τα σχολεία, δεν θα αφήσουν το πετρέλαιο να καεί στις εκλογές. Οι σχολικές επιτροπές θα κλείσουν τα σώματα. Δεν προβλέπεται επιπλέον κονδύλι και θα κάνουν όσο μπορούν οικονομία γιατί ο χειμώνας είναι ακόμη μακρύς», λέει στο newpost ο κ. Ασμάτογλου.