Εξιχνιάστηκε από την Αντιτρομοκρατική η υπόθεση της αποστολής παγιδευμένου φακέλου, με ατοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, στις εγκαταστάσεις του Χρηματιστήριου Αθηνών, τον περασμένο Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι 2 Οκτωβρίου 2014 κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο της εισερχόμενης αλληλογραφίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εντοπίστηκε ο επίμαχος επιστολικός φάκελος, ο οποίος είχε ταχυδρομηθεί από τα ΕΛ.ΤΑ. στην Κω την προηγούμενη ημέρα.

Ο μηχανισμός αποσυνδέθηκε εγκαίρως και οι εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οδήγησαν στον 28χρονο δράστη.

Ο συγκεκριμένος δράστης βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος φυλακή καθώς στις 30 Οκτωβρίου συνελήφθη στο Αγρίνιο, γιατί εμπλέκεται σε επίθεση ατόμων στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για συρροή εγκλημάτων, όπως τρομοκρατικές πράξεις, απόπειρα εμπρησμού - έκρηξης, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και ανθρωποκτονίας με πρόθεση, καθώς και παραβάσεων του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για την διενέργεια κύριας ανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 28χρονου.