Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ένας άνδρας, 51 ετών, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ως πρωταγωνιστής αιματηρού επεισοδίου, που σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, έξω από κεντρικό μπαρ της πόλης.

Όπως προέκυψε, ο φερόμενος ως δράστης διαπληκτίστηκε αρχικά με θαμώνες και εργαζόμενους του καταστήματος, όπου διασκέδαζε κι ο ίδιος.

Στη συνέχεια, έφυγε από το μαγαζί και επέστρεψε λίγο αργότερα, κρατώντας μία κυνηγητική καραμπίνα, με την οποία πυροβόλησε μία φορά εναντίον 30χρονου υπαλλήλου του καταστήματος, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά.

Η έρευνα των αστυνομικών οδήγησε στα ίχνη τού 51 ετών άνδρα και σε έφοδο που έγινε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του βρέθηκαν μία κυνηγητική καραμπίνα και εννέα φυσίγγια, για τα οποία δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια, οπότε και συνελήφθη. Εξάλλου, στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν δύο Αλβανοί σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για αιματηρή συμπλοκή μεταξύ ομοεθνών που έγινε τον Αύγουστο του 2012 στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για αδέλφια, ηλικίας 19 και 24 ετών αντίστοιχα, τα οποία κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε συμπλοκή μεταξύ περίπου 20 συμπατριωτών τους, επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, ένα εκ των οποίων έφερε πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι στο θώρακα.

Οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν -μεταξύ άλλων- τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της βαριάς σωματικής βλάβης.