Κατάληψη πραγματοποιούν από τη Δευτέρα οι μαθητές όλων των τάξεων του 6ου Λύκειου της Πάτρας,σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν επετράπη η άσκηση του εκολογικού δικαιώματος στους 18άρηδες της τρίτης Λυκείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, την αρχή στις καταλήψεις για το ίδιο θέμα έκαναν πριν από μέρες οι μαθητές του Λυκείου Δεμενίκων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών οι γεννηθέντες το 1997 δε θα ψηφίσουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση δεν δίνεται η δυνατότητα στους 18ρηδες του 2015 να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές -παρόλο που εκλογικά γενέθλια μέρα τους σύμφωνα με τον νόμο ορίζεται η 1η Ιανουαρίου- επειδή κάθε δήμαρχος συντάσσει αυτεπάγγελτα κάθε έτος από 1ης έως τέλος Φεβρουαρίου τις ονομαστικές καταστάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια του δήμου και οι οποίοι αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν.

Η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν, κι εφόσον οι εκλογές προηγούνται της διαδικασίας αυτής, οι 18ρηδες του 2015 δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο εκλογικό σώμα λόγω χρόνου.