Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται στη συστηματική διάπραξη κλοπών από οχήματα, επιχειρήσεις και κατοικίες, σε περιοχές της νότιας Ρόδου.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προσδιορίστηκε η σύσταση της σπείρας η οποία αποτελούνταν από δυο υπηκόους Αλβανίας (αδέλφια) ηλικίας 17 και 28 ετών, τρεις Έλληνες (δυο άνδρες - μια γυναίκα) ηλικίας 17, 63 και 29 ετών, καθώς και ένα άτομο τα πλήρη στοιχεία του οποίου ερευνώνται.

Επιπλέον, εμπλέκονται τρία ακόμη άτομα και συγκεκριμένα δυο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 42 και 45 ετών και ένας 26χρονος Έλληνας, οι οποίοι αγόραζαν κλοπιμαία από τα μέλη της σπείρας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης κλοπών και αποδοχής - διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», η σπείρα των διαρρηκτών συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου 2014 και ξεκίνησε την εγκληματική της δράση στις περιοχές  Κατταβιά, Γεννάδι, Λίνδο, Λαχανιά και Απολλακιά της Ρόδου με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Οι δράστες μετέβαιναν στις παραπάνω περιοχές χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και πραγματοποιούσαν διαρρήξεις αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, τις οποίες στη συνέχεια πουλούσαν.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί  στην κα. Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.