Προφυλακιστέα κρίθηκε η δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού, Αδαμαντία Αγγελέτου, μετά την απολογία της στον ανακριτή διαφθοράς. Για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών προφυλακιστέος κρίθηκε, επίσης, και ο Δήμήτρης Χατζησταύρου.

Αντιθέτως, ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αφέθηκαν η Μαρία Μουζακίτη, ο Π. Λασιθιωτάκης και ο αστυνομικός Π. Στουρνάρας, στον οποίο επιβλήθηκε εγγύηση 1000 ευρώ. 

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και συγκεκριμένα, η δικηγόρος του Βλαστού υποστήριξε ότι η σχέση της με τον βαρυποινίτη ήταν επαγγελματική και όχι προσωπική. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι στην υπόθεση την εμπλέκει, για λόγους εκδίκησης, η εξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού. Όπως ανέφερε στην απολογία της, η «Λίτσα» θέλησε να την εκδικηθεί γιατί αρνήθηκε να την βοηθήσει στην δίκη για την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων, όπου η εξαδέλφη του βαρυποινίτη ήταν κατηγορούμενη. 

Τέλος, υποστήριξε ότι η ίδια ήρθε σε επαφή με τον Παναγιώτη Βλαστό, όταν πριν από 2 χρόνια, διορίστηκε ως συνήγορος του αυτεπαγγέλτως από δικαστήριο που εκδίκαζε υπόθεση του.