Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Από τα βορειοδυτικά θα κάνουν την εμφάνισή τους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί, 7 με 8 μποφόρ.
 
Πιο συγκεκριμένα:
 
1. Στο Ιόνιο, την ηπειρωτική δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο την Παρασκευή προβλέπονται βροχές, καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες και τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα θα συνεχιστούν κατά περιόδους και το Σάββατο όπου χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας, σε υψόμετρο άνω των 700 μέτρων. 
 
2. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη την Παρασκευή  προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές.
 
3. Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σταδιακά από τις απογευματινές της Παρασκευής, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Παρά την
πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.
 
4. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη την Κυριακή  προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.