current views are: 3

22 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση18:50

Προδότη θεωρούσαν οι «Πυρήνες» τον Χριστόδουλο Ξηρό (Βίντεο)

Υπόγειο πόλεμο φαίνεται να είχαν ανοίξει οι «Πυρήνες» με τον Χριστόδουλο Ξηρό, τον οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- είχαν στη μαύρη λίστα, πιστεύοντας ότι δίνει πληροφορίες για τη δράση και τα σχέδια της οργάνωσης στην Αντιτρομοκρατική. 

Δημοσίευση 18:50’
αρθρο-newpost

Υπόγειο πόλεμο φαίνεται να είχαν ανοίξει οι «Πυρήνες» με τον Χριστόδουλο Ξηρό, τον οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- είχαν στη μαύρη λίστα, πιστεύοντας ότι δίνει πληροφορίες για τη δράση και τα σχέδια της οργάνωσης στην Αντιτρομοκρατική. 

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Υπόγειο πόλεμο φαίνεται να είχαν ανοίξει οι «Πυρήνες» με τον Χριστόδουλο Ξηρό, τον οποίο – σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ- είχαν στη μαύρη λίστα, πιστεύοντας ότι δίνει πληροφορίες για τη δράση και τα σχέδια της οργάνωσης στην Αντιτρομοκρατική.

Σχεδίαζαν, μάλιστα, να δολοφονήσουν τον Χριστόδουλο Ξηρό, όπως φαίνεται από διαλόγους που είχαν μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς με την Αγγελική. 

 
Οι Πυρήνες στην αλληλογραφία τους με την Αγγελική, φαίνονται απογοητευμένοι με τον Χριστόδουλο Ξηρό, για τον οποίο μιλούν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
 
Αν και επισήμως η ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε ότι οι Πυρήνες δεν «συγχώρησαν» στον Ξηρό τις δύο αποτυχημένες επιθέσεις στο ΑΤ Ιτέας με παγιδευμένο δέμα, όπου είχε βρεθεί και γενετικό υλικό του Ξηρού, αλλά και την μη επιτυχημένη έκρηξη στη ΔΟΥ Κορυδαλλού, φαίνεται ότι η ρήξη των δύο πλευρών ήταν μεγαλύτερη.
 
Σε συνομιλία των Πυρήνων με την την Αγγελική, που φαίνεται να ήταν ο εγκέφαλος των επιχειρήσεων που σχεδιάζονταν εκτός φυλακής, αποκαλούν τον Χριστόδουλο Ξηρό «σκατόψυχο», ενώ εκείνη λέει ότι δεν τον αντέχει τον βλάκα (σ.σ. Ξηρό) και σκοπεύουν να τον «καθαρίσουν». Τον χαρακτήριζαν, μάλιστα, ανεπαρκή και ανίκανο για επιθέσεις και περίμεναν ότι θα συλληφθεί από την Ανιτρομοκρατική και θα μιλήσει για όλους και για όλα, όπως είχε κάνει και στις καταθέσεις του για την 17 Νοέμβρη. 
 
Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, τα προφυλακισμένα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» ήθελαν «να βγάλουν από τη μέση» τον Χριστόδουλο Ξηρό, καθώς τον θεωρούσαν προδότη.
 
Είναι χαρακτηριστική η φράση που φέρονται να έλεγαν ότι: «Είχε δίκιο ο Κουφοντίνας που μας έλεγε ότι μπλέξαμε με προδότη».
 
Υπενθυμίζεται ότι και ο Γιωτόπουλος είχε αφήσει υπόνοιες για τους λόγους που ο Ξηρός παραβίασε την άδειά του και δεν απέδρασε αλλά και για τις σχέσεις του με την Αστυνομία. 

 


σχετικα αρθρα