Οι περισσότερες γυναίκες λατρεύουν το κόκκινο lipstick και τις αποχρώσεις του. Όλες επιθυμούν έντονα, φλογερά χείλη, όμως πολλές φορές τίθεται το ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος τόνος που θα κάνει τα δόντια να φαίνονται αστραφτερά και λευκά, χωρίς να αφήνουν την εντύπωση ότι είναι κίτρινα. 

Σύμφωνα με το jenny.gr η καλύτερη απόχρωση κόκκινου για ένα λαμπερό χαμόγελο είναι, το κόκκινο του κερασιού, το ρουμπινί, το κόκκινο της φράουλας και του βατόμουρου, το φούξια και το πολύ έντονο πορτοκαλί. Γενικά το μυστικό είναι η επιλογή κόκκινου με μπλε υποτόνους. Για να γίνει ακόμα πιο σωστή αγορά χρώματος παίζει ρόλο το χρώμα της επιδερμίδας. Οι ανοιχτόχρωμες καλύτερα να χρησιμοποιούν ψυχρά κόκκινα, ενώ οι σκουρόχρωμες θερμά, όπως το κεραμιδί. 

Τέλος, ένα μικρό tip που το εφάρμοζαν οι κοκέτες των προηγούμενων χρόνων για να μην λερώνονται τα δόντια είναι ότι μετά από το βούρτσισμα τοποθετείστε λίγη ποσότητα βαζελίνης στην περιοχή των δοντιών. Με αυτό το κόλπο τα δόντια γίνονται λεία, κάτι που δεν επιτρέπει στο lipstick να κολλάει πάνω τους.