Αρμόδιο για την επιμέλεια και την κατάρτιση γενικά των εκλογικών καταλόγων είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής. 

Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή την αναφορά για «σχολείο-φάντασμα» στη Νίκαια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, στο 316 εκλογικό τμήμα της Νίκαιας υπάρχουν 712 εγγεγραμμένοι, αλλά μέχρι τις 13:00 δεν είχει προσέλθει ούτε ένας. Μάλιστα, «όπως είπε στο Mega η δικαστική αντιπρόσωπος του εκλογικού τμήματος, Αφροδίτη Μακρή, το 65% των εγγεγραμμένων πρέπει να έχουν φύγει από τη ζωή, καθώς οι ημερομηνίες γέννησης που αναγράφονται είναι για παράδειγμα του 1900 και του 1903». 

Στην ανακοίνωσή της για το θέμα, η Περιφέρεια Αττικής υπενθυμίζει « ότι οι εκλογικοί κατάλογοι με τον αριθμό των εκλογέων και τα εκλογικά τμήματα προκύπτουν από τους τηρούμενους στο Υπουργείο Εσωτερικών εκλογικούς καταλόγους και παραδίδονται από αυτό στην Περιφέρεια Αττικής. Η τελευταία στη συνέχεια προβαίνει μόνο στην κατανομή των εκλογικών τμημάτων σε καταστήματα ψηφοφορίας, καθώς δεν προβλέπεται οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση. Από τη στιγμή που το θέμα των «σχολείων – φαντασμάτων» είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστό στο ΥΠΕΣ, αυτό θα όφειλε να είχε φροντίσει για την επιμέλεια και εκκαθάριση των καταλόγων, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα. Όλα τούτα θα όφειλαν να τα γνωρίζουν τα υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών έτσι ώστε να αποφεύγουν την παραπληροφόρηση σε βάρος των Περιφερειών γενικά, και της Περιφέρειας Αττικής, ειδικότερα». 

Δείτε εδώ ζωντανά τις εξελίξεις των εκλογών