Ολοκληρώθηκε μετά τη μία και μισή το μεσημέρι η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την ανάσυρση ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου, που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, στον Κοκκαλά ποταμό της Χίου.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, η ιδιοκτήτριά του που ήταν στο σημείο ανέφερε ότι το όχημα παρεσύρθη επειδή τα νερά δεν βρίσκουν διέξοδο, λόγω μικρής διατομής του ρέματος στην περιοχή.

Η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το πρωί της Δευτέρας τη Χίο προκάλεσε πολλά προβλήματα κυρίως σε υπόγεια και καταστήματα στο κέντρο της πόλης, αλλά και στην περιφέρεια.

Στον κεντρικό δρόμο προς τον Κάμπο, η άσφαλτος του οδοστρώματος έχει σηκωθεί σε μήκος περίπου 50 μέτρων, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται με προβλήματα και να απαιτείται η ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών.

Στην ίδια περιοχή σε πλημμυρισμένο ημιυπόγειο κατοικίας το ύψος του νερού ξεπέρασε το ένα μέτρο!

Μέσα στο Τάλαρος, καθώς και σε δρόμους του Βαρβασίου, η νεροποντή παρέσυρε μπάζα και άλλα φερτά υλικά και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών. Το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΧ έχει φρακάρει σε κάποια σημεία, με αποτέλεσμα τα νερά να βγαίνουν από τα καπάκια.

Μεγάλες ποσότητες νερού εξακολουθεί να κατεβάζει ο Παρθένης και ο δρόμος προς την παραλία να είναι κλειστός για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Κατά τόπους εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες ποσότητες νερού επί του οδοστρώματος στην παραλιακή λεωφόρο.