Απίστευτα περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές ανήλικα κορίτσια. Στον Εισαγγελέα προσέφυγαν γονείς 15χρονης, που δέχθηκε άγρια επίθεση από συνομήλικές της. Ένα απίστευτο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων, σημειώθηκε προχθές Τρίτη το βράδυ σε καφέ – μπαρ της Μυτιλήνης. Δυο κορίτσια 15 και 16 ετών, οι οποίες φέρονται να λειτουργούν ως «συμμορία», απείλησαν και χτύπησαν δυο άλλα κορίτσια 15 ετών.

Τη μια απ’ αυτές μάλιστα, την έβαλαν να «τους ζητήσει συγνώμη», βιντεοσκοπώντας την με το κινητό τηλέφωνο προκειμένου να το αναρτήσουν στο διαδίκτυο ενώ την έβριζαν. Οι γονείς του κοριτσιού που δέχθηκε την πρωτοφανή επίθεση, προσέφυγαν στον Εισαγγελέα και ενημέρωσαν και την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό καθώς στην περιοχή της προκυμαίας και των πίσω από αυτήν στενών, δρουν εδώ και καιρό τέτοιου είδους «συμμορίες» εφήβων. Που χτυπούν, απειλούν και εξευτελίζουν με διάφορους τρόπους, κύρια συνομήλικούς τους.


Παρέμβαση γονέων

«Δεν ανέχομαι το παιδί μου να πέφτει θύμα βίας, να εξευτελίζεται, να φοβάται να κυκλοφορήσει απειλούμενο έστω και από άλλα 15χρονα επειδή απλά έχουν μεγάλη σωματική διάπλαση» είπε στο «Ε» η μητέρα του κοριτσιού που δέχθηκε την επίθεση από τα δυο κορίτσια.

Η μητέρα κατήγγειλε το γεγονός στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και στην Αστυνομία και συγκεντρώνονται στοιχεία για τα ονόματα και τις διευθύνσεις των δυο κοριτσιών και των γονιών τους, προκειμένου ν’ ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. «Τα κορίτσια αυτά απ’ ό,τι ακούω είναι κάτι σαν “τραμπούκοι της προκυμαίας”. Είναι χαρακτηριστικό ότι συμμαθητές τους και παιδιά που τις γνωρίζουν, δεν ήθελαν να μας πουν το παραμικρό γιατί φοβούνται» τονίζει η μητέρα του κοριτσιού που δέχθηκε την επίθεση.

Έντονα ενοχλημένη είναι η μητέρα της φίλης της μικρής, που βρέθηκε μπροστά στο συμβάν και δέχθηκε και εκείνη απειλές. «Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα, κάποια κορίτσια να επιβάλλουν το “νόμο” τους και να εκφοβίζουν συνομήλικους τους. Έχω ακούσει μάλιστα ότι οι ίδιες έχουν προκαλέσει και άλλα ανάλογα περιστατικά και μάλιστα πριν από καιρό λένε ότι είχαν αναγκάσει ένα αγόρι μικρότερης ηλικίας, να βγάλει τα ρούχα του μέσα στην πλατεία Σαπφούς εξευτελίζοντας το με την απειλή βίας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κορίτσια που δέχθηκαν την επίθεση, δεν πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο με τη 16χρονη και τη 15χρονη και όλο το περιστατικό ξεκίνησε από μια αστεία διαφωνία μέσα σε καφετέρια πριν από λίγες ημέρες.


Πηγή: lesvosnews