Εκδηλώσεις για την εορτή των Τριών Ιεραρχών προγραμματίζουν, για την Πέμπτη, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Τους πανηγυρικούς λόγους για τον βίο και το θεάρεστο έργο των Αγίων θα πλαισιώσουν -ως είθισται- εκδηλώσεις απονομής τιμής στους συνταξιοδοτηθέντες καθηγητές του περασμένου έτους.

Πιο συγκεκριμένα, στο ΑΠΘ (ώρα 12:00, Αίθουσα Τελετών) ο Αν. Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ιδρύματος, πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σκιαδαρέσης θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, με θέμα «Ενότητα λειτουργικής ζωής και κοινωνικής διακονίας στους Τρεις Ιεράρχες». Αμέσως μετά θα τιμηθούν, σε ειδική εκδήλωση, στον ίδιο χώρο, 73 Καθηγητές του ΑΠΘ, που έλαβαν κατά το 2014 τον τίτλο του ομότιμου.

Στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (επίσης Πέμπτη 29/1,12 μ.), τον πανηγυρικό, με θέμα «Οι Τρεις Ιεράρχες πρότυπα επιστημόνων» θα εκφωνήσει ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου, Νικόλαος Πρωτόγερος.

Στη συνέχεια, οι Πρυτανικές Αρχές θα τιμήσουν τα παιδιά των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, καθώς και τους συνταξιοδοτηθέντες του περασμένου έτους. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα (J. Brahms, Σονάτα για 2 πιάνα τέσσερα χέρια, σε φα ελάσσονα, έργο 34b: Allegro non troppo) και την κοπή της βασιλόπιτας του Ιδρύματος.

Η καθιερωμένη αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών (περιοχής Βούλγαρη), προεξάρχοντος του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 8.30. Θα ακολουθήσει, στις 10.30 π.μ., μνημόσυνο των αείμνηστων καθηγητών, ευεργετών, δωρητών, φοιτητών και διατελεσάντων υπαλλήλων του ΑΠΘ.