Τα μαλλιά για όλες τις γυναίκες είναι σημαντικό στοιχείο για την εμφάνιση τους. Οι επιλογές είναι πολλές και οι αλλαγές αρέσουν στις περισσότερες καθώς είναι πηγή ανανέωσης. Όμως υπάρχει πάντα το δίλημμα αν η κάθε αλλαγή θα ταιριάζει στον τύπο της κάθε γυναίκας και τι προϋποθέσεις υπάρχουν για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα. 

Πριν πάρετε το ρίσκο για την αλλαγή και για να αποφύγετε τα δράματα, ακολουθείστε τα παρακάτω απλά βήματα. 

  • Καταρχάς, παρατηρείστε το σχήμα του σαγονιού σας και εν συνεχεία του προσώπου σας. Οι τύποι προσώπου που υπάρχουν είναι, το τετράγωνο, το οβάλ, το στρογγυλό και σε σχήμα καρδιάς. Χαρακτηριστικά στιλ προσώπου διαθέτουν κάποιες συγκεκριμένες celebrities, όπως η Sarah Jessika Parker με το χαρακτηριστικό πηγούνι και το οβάλ πρόσωπο. Η Olivia Wilde με τετράγωνο πρόσωπο, η Christina Ricci με στρογγυλό και τέλος το χαρακτηριστικό πρόσωπο της Reese Whitherspoon σε σχήμα καρδιάς. Εάν διαθέτετε οβάλ σχήμα ανήκετε στις τυχερές, σας ταιριάζουν όλοι οι τύποι μαλλιών. 
  • Γνωρίστε την ποιότητα των μαλλιών σας. Εάν έχετε έντονα σγουρά και αρκετά πυκνά μαλλιά αποφύγετε το στιλ της Blake Lively. Για τα λεπτά και αδύναμα μαλλιά δεν συνιστάται καθόλου το hairstyle της Beyoncé. Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες με άλλες stars που ο τύπος μαλλιών τους ταιριάζει με τον δικό σας και να την δείξετε στον/στην hairstylist σας. 
  • Οι προσδοκίες σας να είναι ρεαλιστικές. Κάθε φορά που σας εμπνέει το στιλ του αγαπημένου σας διάσημου προσώπου, προσπαθήστε να αντιγράψετε το look του σε λογικά πλαίσια, χωρίς πολλές υπερβολές. Υπάρχει διαφορά στην καθημερινή ζωή των celebrities από τη δική μας καθημερινότητα. Η επιλογή, λοιπόν, καλό θα είναι να γίνεται με ρεαλιστικό τρόπο σκέψης, δυστυχώς δεν μας ακολουθεί συνεχώς ο μακιγιέζ και ο κομμωτής μας. 
  • Σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας. Εάν γνωρίζετε ότι δεν έχετε πολύ χρόνο για κομμωτήριο ή για να φορμάρετε συνεχώς τα μαλλιά σας, προτιμήστε κάτι πρακτικό για μετά το λούσιμο. Πάρετε σαν παράδειγμα το στιλ της Alexa Chung. Από την άλλη πλευρά, αν είστε γυναίκα που ασχολείται καθημερινά με το hairstyling της, επιλέξτε κάτι πιο τολμηρό ή παιχνιδιάρικο όπως η Gisele. 
  • Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμες για την αλλαγή. Σκεφτείτε καλά πριν προβείτε σε αλλαγές που δεν είστε σίγουρες γι” αυτές, γιατί τα μαλλιά είναι  αρκετά σημαντικό χαρακτηριστικό για την εξωτερική μας εμφάνιση, καθώς  παίζει επίσης σημαντικό ρόλο για την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση όλων. Κυρίως πρέπει να προσέχουν όσες έχουν αρκετά μακριά μαλλιά και θέλουν να τα κόψουν, είτε σε ανδρικό στιλ, είτε σε καρέ. Τέλος, αν ήδη έχετε φανταστεί την αλλαγή σας και την περιμένετε διακαώς, είστε έτοιμες για το καινούργιο haircut.