Στις κατολισθήσεις ρίχνουν το βάρος τους οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας και του δήμου Χίου, ύστερα από το πέρασμα της καταιγίδας.

Όπως αναφέρει το astraparis.gr, αργά το βράδυ της Τρίτης, σημειώθηκε κατολίσθηση στον περιφερειακό δρόμο της πόλης, στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα, εκεί όπου ήταν ο παλαιός σκουπιδότοπος της πόλης.

Αρχικά, η Τροχαία είχε επέμβει για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας και εν συνεχεία, αργά το βράδυ, κλιμάκιο του δήμου Χίου από τους κ. Λευτέρη Παπαλάνη, διευθυντή Προγραμματισμού και τον κ. Γιώργο Ζώα, υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, μετέβη στην περιοχή.

Έγινε μια αρχική, πρόχειρη επέμβαση, προκειμένου να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα οι μεγαλύτερες ποσότητες χωμάτων, ώστε να καθίσταται ασφαλής η κυκλοφορία των οχημάτων, αφού το συγκεκριμένο σημείο είναι πάνω σε στροφή και μάλιστα η κίνηση των οχημάτων με υψηλές ταχύτητες δημιουργούσε κίνδυνο.

Τοποθετήθηκαν, επίσης, κώνοι και φωτεινή σήμανση, ενώ σε επόμενη φάση – πιθανότατα σήμερα – θα επιχειρηθεί η πλήρης απομάκρυνση του χωμάτινου όγκου, που έχει αποκολληθεί από το βουνό.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν, επίσης, στην εθνική οδό Χίου – Καρδαμύλων, για τα οποία – μάλιστα – εξέδωσε χθες σχετική ανακοίνωση η Περιφέρεια, εφιστώντας την προσοχή των οδηγών, ενώ σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου από την Κατάβαση και πάνω προς την Αμανή υπάρχουν ανάλογα προβλήματα. Πέρα από τα γνωστά σημεία των κατολισθήσεων στην συγκεκριμένη περιοχή εμφανίζονται διαρκώς και νέα.

Όπως έγινε γνωστό από τη περιφερειακή ενότητα Χίου, σημαντικά προβλήματα κατολισθήσεων υπάρχουν στις περιοχές Μερσινιδίου, Κοντυλόπου, Καρυών (στο νταμάρι), Κατάβασης και στη διασταύρωση του Πυργίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο στον περιφερειακό της πόλης, όσο και στα άλλα σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, που αναφέρουμε, το πρόβλημα των κατολισθήσεων παραμένει και μάλιστα τώρα αρχίζει να εκδηλώνεται πλήρως, αφού συνεχίζεται η διάβρωση του εδάφους από τα στραγγίσματα της βροχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και αμέσως μετά τις επεμβάσεις των τεχνικών συνεργείων, σημειώνονται στα ίδια σημεία κατολισθήσεις, αφού οι όγκοι που γειτνιάζουν με τους οδικούς άξονες, είναι κυριολεκτικά «ζωντανοί».