Σε επιφυλακή τέθηκαν οι αρμόδιες Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), για το ενδεχόμενο αύξησης της στάθμης του ποταμού Έβρου και ήδη ειδοποιήθηκαν οι παραποτάμιοι Δήμοι να λάβουν τα αναγκαία μέτρα.

Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση στον σταθμό του Πυθίου, η στάθμη του ποταμού βρίσκεται στα 4,80 μέτρα (με όριο επιφυλακής τα 4,70), ενώ οι παροχετεύσεις "αγγίζουν" τα 280 κυβικά μέτρα/ ανά δευτερόλεπτο, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Όπως είπε, με ρηματική διακοίνωση από τη Βουλγαρία, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια, γνωστοποιήθηκε στις Αρχές ότι εξαιτίας των βροχοπτώσεων και της πληρότητας των φραγμάτων, υδάτινοι όγκοι θα "κατέβουν".

"Εμείς βλέπουμε ότι, μετά την υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαΐλογκραντ, έχουμε παροχετεύσεις των 280 κυβικών μέτρων ανά δευτερόλεπτο. Το γεγονός αυτό αυξάνει τη στάθμη του ποταμού Άρδα και του ποταμού Έβρου" επεσήμανε ο κ. Πέτροβιτς.

Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την επίλυση των προβλημάτων στον νομό Ξάνθης, που προκλήθηκαν μετά την έντονη βροχόπτωση του περασμένου Σαββάτου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, αυλές, αποθήκες και καλλιέργειες.

TAGS