Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Ήταν τόσο σοκαριστική η εικόνα του 9χρονου μαθητή με τα δυο σπασμένα χέρια που ούτε η Ευτέρπη Κουτζαμάνη δεν άντεξε. 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής σχετικα με το επεισόδιο σχολικής βίας σε δημοτικό σχολείο της Λέσβου

Φαίνεται όμως πως η κοινωνία δεν έχει ακόμη αντιληφθεί τις ανησυχητικές διαστάσεις του φαινομένου: γονείς και δάσκαλοι δηλώνουν άγνοια ακόμη και για το ίδιο το περιστατικό. 

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει η μητέρα του 9χρονου και επιβεβαιώνουν στο τοπικό μέσο lesvosnews.gr οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου, δύο παιδιά είχαν πάρει εντολή από τον γυμναστή να σηκώσουν τον συμμαθητή τους προκειμένου να κατεβάσει μία μπάλα που είχε σφηνωθεί στην μπασκέτα. Τα δυό αυτά παιδιά ήταν μεγαλύτερα σε ηλικία, και όταν ο γυμναστής έφυγε, άφησαν κρεμασμένο τον 9χρόνο στην μπασκέτα στο προαυλίου του σχολείου. Παρά το γεγονός ότι ο μικρός έκλαιγε και παρακολούσε να τον κατεβάσουν, τα δύο παιδιά δεν το έκαναν με αποτέλεσμα να πέσει και να υποστεί κάταγμα στα χέρια του. 

Μετά από αυτό το περιστατικό και τις ενημερώσεις που έχουν κατά καιρούς γίνει για τα φαινόμενα του bullying-ημερίδες, τηλεοπτικές διαφημίσεις, ανακοινώσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον διαδικτυακό εκφοβισμό- θα περίμενε κανείς την συγκροτημένη αντίδραση των δασκάλων-τουλάχιστον- του παιδιού: να ενημερώσουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα για το περιστατικό. 

Όμως το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος με το οποίο επικοινώνησε το newpost, δεν είχε γνώση του περιστατικού, ούτε ως... είδηση των ΜΜΕ. 

Ο πρόεδρος Χαράλαμπος Κόκκινος, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Μπράτης και ο γραμματέας Αθανάσιος Κικινής δήλωσαν-με αυτήν την σειρά-πλήρη άγνοια.