Κυκλοφοριακό «μπλακ άουτ» αύριο Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματίσει ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά. Χωρίς τραμ, προαστιακό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο η Αθήνα, χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη.

Από τις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθούν σταδιακά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνουν διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης - στάθμευσης σε δρόμους γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Ανάλογα μέτρα θα ληφθούν από την Τροχαία τόσο στο Σύνταγμα, όπου για τις 10 το πρωί έχει προγραμματίσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ, όσο και στη περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου στις 11 θα συγκεντρωθούν μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και διαφόρων συλλόγων και φορέων. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς τη Βουλή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν ακόμη στις πλατείες Ομονοίας, Κάνιγγος, Βάθης, Κοτζιά, Μοναστηρακίου, Καραϊσκάκη, Βικτωρίας, Λαυρίου, Ηρώων Ελευσίνας και Μεγάρων καθώς επίσης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στους Στύλους Ολυμπίου Διός και στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων (Πασαλιμάνι).

Στον Πειραιά

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Κυριακής και στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά και ακολούθως οι συμμετέχοντες θα κάνουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους και προς το νέο κτίριο του υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Μια ακόμη συγκέντρωση στο Πειραιά θα γίνει στην πλατεία Λουδοβίκου (ΗΣΑΠ Πειραιά), με πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Παράλληλα θα γίνουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια και στις στάσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, την Κυριακή θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, στο Τραμ και στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

Στην Αθήνα θα λειτουργούν το μετρό (μέχρι Δουκίσσης Πλακεντίας), τα λεωφορεία και τα τρόλλεϊ.
Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Πρωτομαγιά, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.


Πηγή: in.gr