Υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και της άρσης της μονιμότητας τάσσεται ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης, όπως προκύπτει από πανελλαδική έρευνα της Public Issue, η οποία δημοσιεύεται στην «Καθημερινή της Κυριακής», η οποία κυκλοφορεί το Σάββατο λόγω της Πρωτομαγιάς. Συγκεκριμένα, σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες - ποσοστό 58% πιστεύει ότι «σίγουρα» και «μάλλον σίγουρα»  δεν πρέπει να υπάρχει πλέον μονιμότητα στο Δημόσιο, έναντι ενός ποσοστού 25% που εκτιμά ότι πρέπει να παραμείνει η μονιμότητα.

Παράλληλα, το 74% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων καθώς τις θεωρεί «σίγουρα» και «μάλλον αναγκαίες», ενώ μόνο 10% λέει «δεν είναι αναγκαίες» και 11% «σίγουρα δεν είναι αναγκαίες».

Ποιο αναλυτικά:

- Για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ συμφωνεί το 65% από το 41% που ήταν το 2008, ενώ διαφωνεί το 31%.

- Για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ συμφωνεί το 47% ενώ διαφωνεί το 48%. Έχει σημασία όμως πόσο έχει αντιστραφεί το κλίμα τα τελευταία τρία χρόνια

- Για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ συμφωνεί το 60%, ενώ διαφωνεί το 32%

- Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θέλει την ιδιωτικοποίηση του το 54%, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 41%

- Μοναδική αντίθεση βλέπουμε στην Εθνική τράπεζα όπου το 52% διαφωνεί με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης και το 42% συμφωνεί με μια τέτοια κίνηση.

Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση στο ερώτημα αν είναι καλύτερο να ενισχυθεί ο Δημόσιος ή ο Ιδιωτικός τομέας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Υπέρ της ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα τάσσεται το 69%, για «δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» κάνει λόγο το 15% ενώ ενίσχυση του Δημοσίου ζητά μόνο το 11% των πολιτών.