Επιμέλεια: Ντίνα Καραμάνου
 
«Άγριες» καιρικές συνθήκες θα επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα και μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Καταιγίδες, χιόνια, σκόνη από την Αφρική και άνεμοι που θα ξεπερνούν ακόμα και τα 10 μποφόρ θα συνθέτουν το χειμωνιάτικο σκηνικό.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν στη Μακεδονία και τη Θράκη ισχυρές καταιγίδες, χιόνια στα βουνά ή ακόμα και σε ημιορενές περιοχές με υψόμετρο 700 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου.
 
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται ίδιες συνθήκες, με τη θερμοκρασία από 5 εως 16 βαθμούς.
 
Λίγες χιονοπτώσεις αναμένονται στα βουνά της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, περιοχές στις οποίες οι καταιγίδες θα είναι σποραδικές. Το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 4 ώς 18 βαθμούς.
 
Νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων και ζέστη αναμένεται στα νησιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 19 βαθμούς.
Επισημαίνεται σε όλες τις θάλασσες τις χώρες οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι θυελλώδεις, τοπικά ακόμη και μέχρι τα 10 μποφόρ.