Τα καιρικά φαινόμενα, χτύπησαν με πρωτοφανή ένταση την περιοχή της Άρτας και ειδικότερα το Δήμο Νικολάου Σκουφά, όπου απειλούνται ακόμη και ολόκληροι οικισμοί.

Το μεσημέρι του Σαββάτου συγκλήθηκε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο εκτίμησε το μέγεθος των προβλημάτων.

«Δεν έχουν προηγούμενο όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες. Η ένταση της καταιγίδας, που συνεχίζεται είναι πρωτοφανής και δεν προλαβαίνουμε να παρεμβαίνουμε για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Ποταμοί και χείμαρροι υπερχείλισαν, γέφυρες υπέστησαν ζημιές, πλημμύρισαν σπίτια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις», δήλωσε στο Epiruspost ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Στάθης Γιαννούλης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι τοπικές αρχές προέρχεται από την κατάρρευση γέφυρας στον ποταμό Κομπατέικο που ένωνε τους οικισμούς στο Δήμο Νικολάου Σκουφά.

Μετά τις συνεχείς συσκέψεις που έγιναν από το μεσημέρι κρίθηκε αναγκαίο να αρχίσει άμεσα η επισκευή των πυλώνων της γέφυρας έτσι ώστε να αποκατασταθεί η συγκοινωνία.

Περιφέρεια και δήμοι επιστράτευσαν όλα τα μηχανήματα που διέθεταν, ακόμη και ιδιωτών, προκειμένου να αποκαταστήσουν ζημιές και να δημιουργήσουν αναχώματα.

Μεγάλες είναι οι ζημιές στον κάμπο της Περάνθης, όπου οι παραγωγοί βλέπουν να χάνονται τόνοι πορτοκαλιών και μανταρινιών.

Αργά το απόγευμα συνεδρίασε το ΣΝΟ Άρτας, παρουσία και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.

«Τα προβλήματα είναι σοβαρά. Εστιάζονται κυρίως στο Δήμο Νικολάου Σκουφά και Άρτας. Προχωρήσαμε σε κλείσιμο δρόμων, εκεί όπου η κατάσταση είναι επικίνδυνη ενώ από το πρωί συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων θα προχωρήσουν με αναλυτική καταγραφή των ζημιών», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς.