Επιμέλεια: Τιτίκα Ανουσάκη

Από τα Χανιά μέχρι την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη η ορατότητα ήταν όλη τη μέρα χθες περιορισμένη και η ατμόσφαιρα αποπνικτική. 

Το πέπλο σκόνης σκέπασε τα ανατολικά και νότια της χώρας καθώς επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι μέχρι και δέκα μποφόρ. 


 
Σύμφωνα με την ΕΜΥ περιορισμένη ορατότητα λόγω της αφρικανικής σκόνης σημειώθηκε  στην Καλαμάτα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Μήλο, τη Νάξο, τη Μύκονο, τα Σπάτα, τα Μέγαρα, την Ελευσίνα, την Ικαρία, τη Σκύρο, τη Λήμνο, την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα.


 
Πτήσεις ακυρώθηκαν ενώ όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Νικόλαος Ανδρίτσος,  το πέπλο της σκόνης στην Αττική αναμένεται να διαλυθεί από το μεσημέρι σήμερα. Ωστόσο θα παραμείνει στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι την 

Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε σε συστάσεις για την προστασία του πληθυσμού.

 

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, άτοµα µε αναπνευστικό πρόβληµα ή καρδιοπαθείς, καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτοµα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραµονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξηµένη κυκλοφορία.


 
Επιπλέον, άτοµα µε άσθµα µπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρµάκου, ενώ επί επιµονής συµπτωµάτων συνιστάται επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό.
 
Μάλιστα, σε κάθε πολίτη συνιστάται να αποφύγει κάθε σωµατική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραµονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξηµένη κυκλοφορία.