Επί τόπου σε όλες τις πληγείσες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας για την αντιμετώπιση των κατά τόπους καταστροφών από τα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται κλιμάκια Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων και Γεωλόγων.

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας μεταβαίνει στην ορεινή Ναυπακτία όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα  κατολίσθησης στην Κλεπά.

Σε αίτημα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνας Σταρακά προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιείται η αποστολή ελικοπτέρου για τη μεταφορά τεσσάρων από τους 50 κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι χρήζουν ιατρικής βοήθειας.

Αυτήν την ώρα η κ. Σταρακά και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτ/νίας κ. Γιάννης Τέγας βρίσκονται σε σύσκεψη, που συγκάλεσε η ίδια με το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Ναυπακτίας και με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση της μεγάλης καταστροφής, το σωστό συντονισμό, αλλά και για συνεχή επιφυλακή σε ενδεχόμενες καταστροφές.