Η προσέλκυση τουριστών βραχείας παραμονής, δηλαδή επισκεπτών κρουαζιέρας, αποτελεί έναν από τους στόχους του Ρεθύμνου και αυτό αποδεικνύεται από τις συνεχείς συσκέψεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Το ίδιο συζητήθηκε εκτενώς και κατά τη χθεσινή επίσημη πρώτη της δημοτικής επιτροπής τουρισμού, στην οποία είχαν κληθεί εκπρόσωποι όλων των φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό: από το λιμενικό ταμείο, την περιφέρεια, το επιμελητήριο, τους τουριστικούς πράκτορες και τους ξενοδόχους.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ, Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη υποδέχθηκε τους φορείς στο Χάνι του Παττακού. Όπως τόνισε στην Κ.Ε., σε αυτήν την πρώτη επαφή καθορίστηκαν οι βάσεις συνεργασίας, ενώ επισημάνθηκε πως πρόκειται για μία επιτροπή απαραίτητη, η οποία μπορεί να γίνει μοχλός υλοποίησης στόχων.

Το πρώτο συμπέρασμα και βασικός στόχος είναι η έναρξη καμπάνιας προς την κοινωνία και τους φορείς, που θα αφορά την τουριστική συνείδηση και πιο συγκεκριμένα την κρουαζιέρα και την υποδοχή επισκεπτών κρουαζιέρας, όπως είπε η κα Μπιρλιράκη.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Μίνως Αλεφαντινός ανέπτυξε σε όλους τους παρευρισκόμενους τις δράσεις του Λ.Τ. και την προμελέτη για τη λιμενολεκάνη και ιδιαίτερα υποδομές για τα κρουαζιερόπλοια.

Συμφωνήθηκε, δε, με τον Αλεφαντινό να υπάρχει συνεχής επικοινωνία, συμπόρευση και παράλληλες δράσεις του γραφείου τουρισμού, της επιτροπής τουρισμού και του Λ.Τ. με κοινές συναντήσεις με παράγοντες κρουαζιέρας, καθώς και συνεχής επικοινωνία για θέματα τουρισμού, που αφορούν και το λιμενικό ταμείο.

πηγή: Goodnet