«Είναι ένα στοίχημα για τη χώρα για την πολιτιστική μας κληρονομιά, για το ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Είναι ένα μήνυμα για την εθνική μας αξιοπρέπεια: Το γεφύρι να ξαναγίνει», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επισκέφθηκε το γεφύρι της Πλάκας το οποίο κατέρρευσε χθες το πρωί, σημείωσε ότι «το μικρό διάστημα από την καταστροφή του έως τώρα, είναι πολύ μεγάλη η συνδρομή πολλών ανθρώπων, επιστημόνων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ, των εταιρειών που εμπλέκονται στην Ιόνια οδό, πολιτών που θέλουν να βοηθήσουν προκειμένου να αποκατασταθεί αυτό το μνημείο με ό,τι συμβολίζει και ιστορικά και πολιτιστικά και για την περιοχή».

Ο κ. Σπίρτζης επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ενδιαφερθεί προσωπικά, το ίδιο και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή και έστειλε κλιμάκιο στην Πλάκα.

Επίσης, ανέφερε ότι μόλις υποχωρήσουν τα φαινόμενα, αρμόδια κλιμάκια θα δραστηριοποιηθούν, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρεθούν από παντού πόροι «για να ξαναέχουμε το γεφύρι».