Με αύξηση της κίνησης των επιβατών 30% και αύξηση των εισπράξεων 28% έκλεισε το 2014 για το τρενάκι Πηλίου, σύμφωνα με στοιχεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως αναφέρει ο «Ταχυδρόμος», συνολικά, μέσα στο 2014 πραγματοποιήθηκαν 132 δρομολόγια του Μουτζούρη από τα Άνω Λεχώνια στις Μηλιές, ενώ 3.150 επιβάτες προέρχονταν από κρουαζιερόπλοια, σχολικές εκδρομές και τουριστικά γκρουπ.

Μάλιστα, από τους αλλοδαπούς που διακινήθηκαν με το Μουτζούρη, κυριαρχούσαν οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και οι Ισραηλινοί. Οσον αφορά στην επιβατική κίνηση του 2013, συνολικά μετακινήθηκαν 10.940 άτομα και οι εισπράξεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έφτασαν τις 134.471 ευρώ, ενώ το 2012 μετακινήθηκαν 7.283 επιβάτες και οι εισπράξεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ «άγγιζαν» τις 80.433 ευρώ.

«Από το 2012 μέχρι σήμερα πραγματικά η επιβατική κίνηση και οι εισπράξεις από το τρενάκι Πηλίου έχουν διπλασιαστεί και αυτό οφείλεται σημαντικά στην προβολή που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από την εταιρεία και τα ΜΜΕ. Ενδεικτικά πολλοί επιβάτες προέρχονται από τα κρουαζιερόπλοια που καταφτάνουν στο Βόλο και επιλέγουν να κάνουν βόλτα με το τρενάκι Πηλίου και αυτό οφείλεται στην καλή συνεργασία που υπάρχει με διάφορους πράκτορες. Επίσης, γύρω από το Μάρτιο - Απρίλιο ξεκινάει η κίνηση από τις σχολικές εκδρομές», εξηγεί υπάλληλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το τρενάκι λειτουργεί από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, με ειδικό πρόγραμμα κυκλοφορίας, με ένα ημερήσιο δρομολόγιο στην ορεινή διαδρομή. Τον υπόλοιπο χρόνο είναι δυνατή η κυκλοφορία του με ενοικίαση, μετά από συνεννόηση με το Γραφείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Βόλο.

Η πρόσβαση στο σιδηροδρομικό σταθμό Άνω Λεχωνίων, που απέχει 12 χιλιόμετρα από το Βόλο, γίνεται από το δρόμο προς Καλά Νερά, με το αστικό λεωφορείο αρ.5 της γραμμής Βόλου - Λεχωνίων - Πλατανιδίων που κάνει στάση 50 μέτρα από το σταθμό, αλλά και με ΙΧ, καθώς υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης μπροστά στο σταθμό. Υπάρχουν καφέ πινακίδες σήμανσης του σταθμού από τον παρακείμενο οδικό άξονα.

Η οδική πρόσβαση στο σταθμό Μηλεών γίνεται μόνο με ΙΧ και υπάρχουν περιορισμένες θέσεις στάθμευσης στην περιοχή του σταθμού, η κατεύθυνση του οποίου σημαίνεται με καφέ πινακίδα από τον οδικό άξονα που οδηγεί στις Μηλιές.

TAGS