Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές στον  Έβρο ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε μικρό ή μεγάλο πλημμυρικό επεισόδιο, που ενδεχομένως να σημειωθεί, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αύξησης της ροής των υδάτων, στην κοίτη του ποταμού Άρδα.

Οι τεχνικές υπηρεσίες, κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών, κατασκεύασαν μικρά αναχώματα του ενός μέτρου, σε διαφορετικά σημεία εντός του χωριού Καστανιών, ώστε να προλάβουν την εξέλιξη τυχών πλημμυρικών φαινομένων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε ότι η κατασκευή των αναχωμάτων αποτελούν μια βάση ώστε αν κριθεί απαραίτητο, μέσα στη διάρκεια της νύχτας, αυτά να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, σε μικρό σχετικό χρονικό διάστημα.

Ο κ. Πέτροβιτς σημειώνει ότι η ροή των υδάτων είναι συνεχώς αυξανόμενη μετά την απόφαση των βουλγαρικών αρχών να ανοίξουν το φράγμα του Ιβαήλογκραντ, προκειμένου εκτονωθούν πλημμυρικά φαινόμενα στη γειτονική χώρα. Υπογραμμίζει επίσης, ότι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, την Τετάρτη θα είναι η κρισιμότερη μέρα οπότε αναμένεται να κορυφωθεί η ροή, μέσα στην κοίτη του ποταμού Άρδα, δεδομένου ότι χρειάζονται περί τις 12 ώρες για την μετακίνηση όλου του όγκου των υδάτων από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, αποκλεισμένο συνεχίζει να είναι το τμήμα της Εθνικής Οδού, που οδηγεί στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, λόγω της υπερχείλισης του νερού που κάλυψε το οδόστρωμα, ενώ δεν λειτουργεί και το τελωνείο στις Καστανιές.

TAGS